Over mij

Welkom op MariOnline

IMG_6456-2-300x300


“En je ziet er zo normaal uit.”
Je zou het maar te horen krijgen, wanneer je openhartig bent over je aandoening. Toch is dit een veel gehoorde reactie als ik mensen vertel dat ik lijd aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Een onbegrepen aandoening waar veel hardnekkige misverstanden over bestaan.

“Dat is toch die scheldziekte?”
De bekende stereotypen ten spijt, ik loop niet constant te vloeken of obscene gebaren te maken. Doe ik dit wel, dan heb ik hier vast een goede reden voor die niet in mijn Tourette ligt.

“Maar je ziet niks aan jou.”
Tourette is een syndroom dat zich onderscheidt in diversiteit. Het is vaak zoveel minder zichtbaar aan de buitenkant en van binnen zoveel meer. Ik wil op dit blog dan ook duidelijkheid scheppen en vooroordelen uit de weg ruimen. De twee dingen die Tourette kenmerken zijn tics en dwanggedachten. Dat je mijn tics niet ziet, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ik probeer ze in gezelschap alleen zoveel mogelijk te onderdrukken.

“Waardoor ontstaat het dan?”
Als je het leuk vindt om medische analyses of nieuwe inzichten uit de neuro-psychiatrie te lezen, moet ik je helaas teleurstellen; die zul je op dit blog niet vinden. Wat je hier wel kunt verwachten zijn persoonlijke belevenissen van een prettig gestoorde 40’er die zich staande probeert te houden in een wereld vol prikkels. Zie het als een kijkje in mijn chaotische brein.

“Wat kan ik op dit blog verwachten?”
Dit blog gaat over meer dan het Tourette syndroom. Het is de wereld bekeken door de ogen van iemand die nèt een beetje anders is, noem het een ticje apart. Het gaat over gevoel, dat soms moeilijk te doorgronden is met een hoofd vol gedachten. Over passies en obsessies, over afzien en genieten, over struikelblokjes en houvastjes.

“Hoe vaak wordt er een nieuw bericht geplaatst?”
Aangezien Tourette lak heeft aan regelmaat en ik dus ook, zal ik mijn berichten niet op vastgestelde tijdstippen plaatsen. Maar als je je aanmeldt als volger van mijn blog, krijg je vanzelf een email wanneer ik weer een nieuw hersenspinsel op het web heb geslingerd. Ik wens je veel leesplezier en ik vind het altijd leuk als je een reactie achterlaat. Wees niet bang, het is maar Tourette en het is niet besmettelijk.

Liefs, Marion -x-

 

Lees hier meer over het Tourette syndroom.
Lees hier mijn ervaringsverhaal in Mijn Geheim.
Klik hier voor de verkooplink naar mijn roman ‘Brein ontspoord’.
Klik hier voor de website van de Stichting Gilles de la Tourette.
Klik hier voor de wikipedia-pagina over het syndroom van Gilles de la Tourette.