Hoe nu verder?

Een vraag die bij velen speelt, want wat heeft 2020 ons wakker geschud… We zijn het niet gewend om geconfronteerd te worden met zoveel onzekerheid en de beperkingen en aanpassingen die ons worden opgelegd beginnen hun tol te eisen. Persoonlijk heb ik behoorlijke moeite met alles wat er nu gaande is, maar daarover wil ik nu niet uitweiden. Ik richt me liever op datgene waar ik wel invloed op heb, zoals deze blogpagina.

Inspiratie
Een tijdlang hield ik het vol om minstens eens per maand een stukje te schrijven, maar inmiddels is het bijna drie maanden na mijn laatste post. De inspiratie is een beetje op, omdat ik het gevoel heb dat ik zo’n beetje alles over het leven met Tourette nu wel heb beschreven. Vanuit mijn eigen ervaring dan, want ik kan niet genoeg benadrukken dat elk mens uniek is en dat iedere Touretter zijn of haar eigen ‘Tourettepakket’ heeft. Ik kan uiteraard enkel vanuit mezelf redeneren als ik over leven met deze uitdaging schrijf en dat is dan ook wat ik inmiddels al vijf jaar doe. En ik heb het gevoel dat dat nu een beetje klaar is…

To blog or not to blog?

That’s the question…

Reflecteren
Ik heb dan ook bewust mijn blog eventjes gelaten voor wat het was. Altijd goed om even afstand te nemen om te reflecteren. En stiekem hoopte ik dat me dan als bij toverslag ineens duidelijk zou worden in welke vorm ik nu verderga met mijn blog. Zo simpel werkt het helaas niet: ik ben er nog altijd niet uit. Ik heb overwogen om te stoppen met bloggen. Vaak denk ik: waarvoor doe ik het, die enkeling die het leest? Maar toch, zo nu en dan krijg ik opeens een lief berichtje van een lezer die me laat weten hoe hij of zij zich in mijn blogs herkent en hoeveel dat betekent. En dan denk ik: ja, daar doe ik het voor!

En onlangs kreeg ik de vraag of mijn Tourette-gerelateerde blogs vertaald mogen worden in het Frans om gepubliceerd te worden op de website van de Zwitserse Tourette stichting. Dus ja, blijkbaar lezen meer mensen dan ik dacht mijn rare hersenspinsels en dat geeft dan toch net weer dat steuntje in de rug om door te gaan. Want dat is waarom ik dit blog heb opgezet: een eerlijk beeld geven van wat Tourette (voor mij) betekent en herkenning en perspectief bieden aan lotgenoten.

Korter
In elk geval moeten de posts korter, want in een tijd waarin via allerlei kanalen bergen aan informatie op ons worden afgevuurd, heeft niemand tijd en zin om ellenlange stukken te lezen. Daar valt dus een verbeterpuntje te halen, aangezien mijn opstellen op de lagere school al te lang waren. De vraag ‘hoe nu verder’ laat ik dus nog even sudderen in mijn hoofd.

Dank jullie wel!
Graag zie ik jullie in het nieuwe jaar, laten we hopen dat het er eentje wordt van hoop, beterschap en nieuwe kansen. Ik dank jullie voor het volgen, lezen, liken en reageren en ik wens jullie allemaal, ondanks alles, een liefdevolle kerst en bovenal een gezond en gelukkig 2021.

Foto: Sincerely Media on Unsplash.com

2 gedachtes over “Hoe nu verder?

  1. Dineke

    Succes met het bedenken van “hoe nu verder” ook voor jou, hopelijk snel een beter jaar! Dat jullie weer mogen optreden!

    Fijne feestdagen, ondanks de beperkingen die daar dit jaar bij horen! 👍 🕯 🎄 🎤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s