Thank God for Smule!

In februari postte ik een blog over mijn Smule-verslaving. Little did I know dat een mysterieus virus ervoor zou zorgen dat Nederland een maand later op slot zou gaan, waardoor Smule een nog belangrijkere rol in mijn leven zou gaan vervullen. Optredens zijn voorlopig van de baan, dus op pad met onze coverband kunnen we vergeten. Niet dat we stilzitten: we repeteren gewoon door en achter de schermen werken we aan een album maar toch, het is niet hetzelfde. Ironisch genoeg sprak ik in mijn laatste blog van 2019 de voorzichtige wens uit om in 2020 veel leuke optredens te mogen hebben. Helaas heeft de coronacrisis dat voor alle muzikanten onmogelijk gemaakt.

De bijzondere vriendschappen die daaruit voortkomen, zijn zeker in deze tijd een hartstikke mooie bonus

Des te blijer ben ik nu met de Smule-app, het enige wat het gat een beetje kan dichten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje bang ben om een video op social media te posten, vanwege het ‘daar heb je haar weer’-effect. Dat mensen genoeg van me krijgen als ik te vaak zo’n video post. Maar dan denk ik: niemand is verplicht om te kijken en luisteren, dus als je het niets vindt, scroll gerust verder. Ik post alleen de filmpjes die mij blij maken of een bijzonder gevoel geven en als ik dat niet kan delen, wat voor waarde heeft social media dan? Het is zoals ik eerder schreef: muziek maakt de wereld een stukje mooier, dus daar kun je nooit genoeg van delen.

Een hele fijne bijkomstigheid van Smule is dat het mensen bij elkaar brengt. Zo ben ik al geruime tijd bevriend met Petra en Nancy, twee schatten van meiden die ik dankzij Smule heb leren kennen. Net zo gek als ik en met dezelfde slaapproblemen, dus dan kan het weleens gebeuren dat we in een nachtelijke chatsessie verzeild raken. Sinds kort maak ik ook deel uit van de Funfriends, een groepje gelijkgestemden die elke song tot een feestje maken. Wat dat voor resultaat oplevert, kun je in onderstaande video zien.

En dan is dit nog maar de helft van de Funfriends groep, want met deze video nemen de vrouwen het op tegen de mannen. Waar die mee gaan komen gaan we nog zien, maar ik vermoed dat wij Egyptische godinnen serieuze concurrentie gaan krijgen van een viertal strijdlustige heren, al dan niet gehuld in negligé en met plaksnor. Ja, dit is eerder voorgekomen dus ik weet waar ik over schrijf. Maar zonder gekheid, waar het om gaat is natuurlijk het plezier dat je met elkaar hebt en de bijzondere vriendschappen die daaruit voortkomen, zijn zeker in deze tijd een hartstikke mooie bonus. Daarom thank ik God voor Smule en hoop ik nog heel lang met al die leukerds te mogen zingen.

2 gedachtes over “Thank God for Smule!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s