Mission accomplished

Jullie hebben al een tijdje niks meer van me gehoord, maar dit was niet zonder reden, want…

 • Toen Michael van Gerwen voor de tweede keer het PDC World Darts Championship won, was ik op zoek naar een pakkende beginscène.
 • Toen Donald Trump president van de Verenigde Staten werd, was ik druk in de weer met vertelperspectieven.
 • Toen Portugal het Eurovisiesongfestival in Kiev won, zocht ik naar woorden.
 • Toen Tom Dumoulin ondanks zijn slecht getimede grote boodschap als eerste Nederlandse man de Giro d’Italia won, dacht ik na over personages.
 • Toen Montenegro lid werd van de NAVO, kilde ik mijn darlings.
 • Toen IS huishield in Barcelona, brak ik mijn hersens over schrijftechnieken.
 • Toen orkaan Irma een ravage aanrichtte op Sint Maarten, oefende ik met zintuiglijke beschrijvingen.
 • Toen Barbie haar huis zuurstokroze verfde, ging ik aan de slag met metaforen.
 • Toen Enzo Knol en Dee er een punt achter zetten, zocht ik naar plotwendingen.
 • Toen rouwend Amsterdam afscheid nam van Eberhard van der Laan, worstelde ik met dialogen.
 • Toen de wereld zich boog over de me-too-hashtag, experimenteerde ik met tijdverdichting.
 • Toen heel Holland bakte, probeerde ik te showen in plaats van te tellen.
 • Toen Max Verstappen won in Mexico, prakkezeerde ik me suf over spanningsopbouw.
 • Toen prins Harry zich verloofde met Meghan Markle, probeerde ik angstvallig cliché’s te vermijden.
 • Toen Gordon niet trouwde, schrapte ik hele hoofdstukken.
 • En terwijl Nederland zich opmaakte voor 2018, voltooide ik op de rand van 2017 mijn young adult roman.

Het geeft voldoening dat ik dit project van mijn bucketlist kan afstrepen, maar nu begint het spannendste gedeelte: op zoek naar een uitgever die mijn boek ziet zitten. Of anders het uitgeven in eigen beheer. Voorlopig doe ik even helemaal niets, aangezien ik met deze roman meedoe aan de young adult wedstrijd van Uitgeverij Moon en schrijf- en leesplatform Sweek, die begin maart zal aflopen. Iedereen die niet wil wachten en mijn boek nu al wil lezen, raad ik aan naar http://www.sweek.com te gaan of de Sweek app te downloaden op smartphone of tablet, waarop mijn verhaal vanaf volgende week helemaal te lezen zal zijn. Wel even registreren, maar dat is zo gebeurd en je ontvangt geen vervelende e-mails of iets dergelijks. Beloofd!

Mission accomplished, zowel voor mijn roman als voor het jaar 2017.

Rest mij nog iedereen een heel fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2018 te wensen!

 

26063290_2193886570636762_6707504736734487293_o

5 gedachtes over “Mission accomplished

 1. One out of three aim’t bad, zong Meatloaf indertijd, bij jou dus one out of sixteen, zou ook een pakkende songtekst kunnen zijn. Succes met je boek en de beste wensen voor een heel nieuw jaar.

  Like

 2. Monique

  Gisteren het boek ontvangen, en nu al uit, kon het niet weg leggen. Van mij had het véél dikker mogen zijn! 🙂 Leest als een trein en geeft een kijkje in het hoofd van mijn jongste. Moet de neiging onderdrukken om het in de vensterbank te etaleren, zodat anderen het lezen en mijn kind beter gaan begrijpen. 😉 Dank je wel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wauw wat fijn Monique, deze reactie. Daar heb ik het voor gedaan, dankjewel en ik ben blij dat je op deze manier je kind beter bent gaan begrijpen. Dat is het mooiste cadeau wat je me kunt geven.

   Like

 3. Monique

  Gisteren het boek ontvangen, en nu al uit, kon het niet weg leggen. Van mij had het véél dikker mogen zijn! 🙂 Leest als een trein en geeft een kijkje in het hoofd van mijn jongste. Moet de neiging onderdrukken om het in de vensterbank te etaleren, zodat anderen het lezen en mijn kind beter gaan begrijpen. 😉 Dank je wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s