Robin

Moe, maar voldaan na een dag hard werken neemt hij plaats aan de keukentafel. Zijn vrouw is bezig met het eten, zoon en dochter spelen een kaartspelletje. Tevreden pakt hij zijn krantje en een pilsje en laat alle zorgen van zich afglijden. ‘Robin en ik hadden zo’n lol vandaag’ zegt dochterlief lachend. Hij kijkt even op vanachter zijn krantje. Hij hoort hoe het meisje, een hittepetit van zeven jaar, het hoogste woord voert. Hij lacht inwendig, vertederd door haar enthousiasme en leest verder.

blablabla2

‘We hebben een raar loopje bedacht en dat ziet er zo grappig uit als Robin dat doet’. ‘Ik zag zijn moeder vandaag, ze had een rode en een blauwe sok aan’ zegt haar broer. ‘Jaaah!’ roept het meisje vol enthousiasme uit. ‘Dat komt door Robin! Hij haalt haar sokken altijd stiekem door elkaar. Dan pakt ze ’s ochtends met haar slaaphoofd twee verschillende’. Het meisje schatert het uit. ‘Hij is wel een lolbroek hè, die Robin’ stelt haar moeder vast. ‘Ja, ik kan zo met hem lachen’ antwoordt de kleine meid. ‘Zijn moeder schildert. Als je voorbij hun huis loopt kun je in haar atelier kijken. En zijn vader doet iets met computers’ weet broer. ‘Ze wonen toch in dat mooie grote huis naast het voetbalterrein?’ vraagt moeder. Dochter knikt. ‘Robin voetbalt niet. Die zit op honkbal, ergens in een andere plaats. Zijn vader brengt hem daar elke zondag heen, in zo’n lange auto.’ Een Cadillac, die zie ik weleens bij hen voor het huis staan als ik naar de voetbaltraining ga’ zegt de jongen. ‘Robin’s vader komt uit Amerika. Kunnen wij daar eens een keertje naar toe mama?’ ‘Nee schat, dat is nogal ver. Dan moet je heel lang in het vliegtuig’. ‘Robin’s vader gaat heel vaak voor zijn werk naar Amerika’, gaat het meisje verder. ‘Hij brengt dan altijd het nieuwste speelgoed voor Robin mee. Laatst had hij een hele mooie robot meegebracht, eentje die kon praten en lopen. En in de grote vakantie gaat Robin met zijn vader en moeder op vakantie naar Amerika’. ‘Robin’s vader verdient veel centjes schat, die kan dat makkelijk betalen. Maken jullie de tafel leeg jongens? Dan kunnen we gaan eten’.

‘Ik vind Robin wel heel lief mama, hij is mijn beste vriend. Zal ik hem op mijn verjaardagsfeestje vragen?’ ‘Als je dat wil vind ik het goed hoor.’ ‘En jij papa? Wat vind jij?’ Ze is opgestaan van tafel en plukt aan haar vaders arm om zijn aandacht te vragen. ‘Zal ik Robin op mijn feestje vragen?’ Hij neemt een slok van zijn pilsje, kijkt het meisje liefdevol aan en vraagt: ‘wie is Robin?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s